Δοκιμασία ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ COVID-19

Εκτελούνται οι εξετάσεις :

  1. Μοριακή τεχνική RT-PCR (80€)
  2. Ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την λοίμωξη COVID-19 (50€)

 Real-Time PCR

H εξέταση Real-Time PCR επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ιού και είναι παγκοσμίως αποδεκτή επιστημονικά. Μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό σε δείγματα του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Το ΘΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα σημαίνει λοίμωξη  COVID-19.

Ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του ιού

Με γνώμονα την από μέρους μας εξασφάλιση αξιόπιστων και έγκυρων αποτελεσμάτων και τώρα που τα επιστημονικά δεδομένα έχουν πλέον ξεκαθαρίσει ως προς τα είδη τεχνικών και την επιλογή αντιδραστηρίων είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε την εξέταση για τη διερεύνηση της λοίμωξης COVID-19.

Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται σε δείγμα αίματος και δεν αντικαθιστά τη μοριακή εξέταση.

Τα αποτελέσματα των αντισωμάτων δεν δίνονται με απλό διαχωρισμό τους σε θετικά ή αρνητικά αλλά σε μονάδες (AU/ml) γεγονός μεγάλης σημασίας για την διερεύνηση της εξέλιξης της λοίμωξης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ελληνική επιτροπή αντιμετώπισης της πανδημίας (ΕΟΔΥ) έχουν επανειλημμένως εκφράσει ότι o προσδιορισμός αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 δίνει τη δυνατότητα γρήγορης παροχής πληροφοριών περί νόσησης από τον ιό και χρησιμεύει επικουρικά στη διαγνωστική προσέγγιση του.

Προτείνουμε τα εξής ανάλογα με την περίπτωση :

Ασθενείς ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ (βήχα, πυρετό, πονόλαιμο κλπ)  τα οποία πιθανόν να οφείλονται σε λοίμωξη με COVID-19 ή γρίπη ή απλό κρυολόγημα ή κάτι άλλο.

  1. A) Εάν έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα συνιστάται να γίνει άμεσα PCR.

Β) Εάν δεν έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα προτείνεται σε πρώτη φάση να γίνει η εξέταση αντισωμάτων.

Ασθενείς ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Α) Εάν υπάρχει υποψία επαφής με ύποπτο κρούσμα

Το καλύτερο είναι να γίνει άμεσα PCR ή διαφορετικά έλεγχος αντισωμάτων μετά από 3 ή ακόμη καλύτερα 7 μέρες από την ύποπτη επαφή.

Β) Εάν δεν υπάρχει υποψία επαφής με ύποπτο κρούσμα

Προτείνεται έλεγχος αντισωμάτων και μετά από 3 ή ακόμη καλύτερα 7 μέρες επανάληψη της εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί τυχόν αύξηση της τιμής τους.

Η δειγματοληψία γίνεται στο κέντρο μας τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προφύλαξης κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 210 9750750  και  210 9750016

Σε περιπτώσεις απολύτου ανάγκης η δειγματοληψία μπορεί να γίνει κατ’ οίκον