Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ

Προετοιμασία εξετάσεων για Βρέφη – Νήπια – Παιδιά

Εκτυπώστε αυτό το άρθρο

Προσπαθώντας να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας και γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της αιμοληψίας στις μικρές ηλικίες, σχεδιάσαμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ευχάριστο και φιλικό.

Οι γιατροί που τις πραγματοποιούν είναι εξειδικευμένοι στην αιμοληψία βρεφών, νηπίων και παιδιών μικρής ηλικίας με πολυετή εμπειρία.

Έτσι η όλη διαδικασία της επίσκεψης γίνεται πιο ανώδυνη και πιο εύκολη τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Μεγάλης όμως σημασίας είναι η βοήθεια των γονέων ούτως ώστε το παιδί να καταφέρει να αποβάλει το φόβο, το άγχος, τη δυσφορία και τις διάφορες συναισθηματικές αντιδράσεις κατά την οποιαδήποτε δειγματοληψία (αιμοληψία, ρινικό και φαρυγγικό επίχρισμα κ.α.).

Το άγχος και ο φόβος του γονέα μεταφέρεται σε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΒΑΘΜΟ στο παιδί.

Γι’ αυτό:

Προετοιμάστε το παιδί

Εξηγήστε του ήρεμα πώς θα γίνει η δειγματοληψία. Για παράδειγμα πείτε του:

α) Ότι θα πονέσει πολύ λίγο (όσο ένα τσιμπηματάκι από κουνούπι ή τσιμπήστε το εσείς ελαφρά με το χέρι σας στο σημείο της αιμοληψίας)

β) Ότι η διαδικασία θα κρατήσει ελάχιστα (π.χ. μέχρι να μετρήσει μέχρι το 10)

γ) Ότι η λήψη του ρινικού, φαρυγγικού ή ωτικού επιχρίσματος θα γίνει με μια μπατονέτα όπως αυτή που καθαρίζετε τα αυτάκια του.

 

Προσπαθήστε να εξοικειώσετε το παιδί με την όλη διαδικασία

Δείξτε του εσείς πως αυτή θα πραγματοποιηθεί και ζητήστε του να το επαναλάβει σε μια κούκλα ή ένα λούτρινο παιχνίδι του.

Φωτογραφίες


Βίντεο


+30 210 9750750