Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ

16 Οκτωβρίου, Ευρωπαική ημέρα για την Κατάθλιψη
Τα άρθρα μας αφορούν κυρίως ΜΗ ΙΑΤΡΟΥΣ, για αυτό προσπαθήσαμε να τα γράψουμε όσο πιο απλά γίνεται χωρίς δύσκολους ιατρικούς όρους και πολύπλοκες ερμηνείες, ώστε να γίνονται κατανοητά σε όλους.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη κατάθλιψη με στόχο να βελτιώσει την αντίληψη του κοινού για την ασθένεια και την καταπολέμηση του φόβου των ασθενών να ζητήσουν την συμβουλή και τη φροντίδα του ειδικού.
Η κατάθλιψη επηρεάζει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Θεωρείται μια σοβαρή ασθένεια που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αυτοκτονία. Αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου των νέων μετά τα τροχαία ατυχήματα.
Η διάγνωση της δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές μπορεί να γίνει σύγχυση με το άγχος, τη θλίψη, το φυσιολογικό πένθος ή με άλλες παθήσεις, τα συμπτώματα των οποίων μοιάζουν. Πολλοί μπορεί να βιώσουν την θλίψη με συναισθηματα αναξιότητας και αυτό-ενοχής, σε κάποια αποτυχία. Επίσης προσωπικές απώλειες μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα λύπης και απογοήτευσης. Τέτοια συναισθήματα είναι φυσιολογικά, και συνήθως το άτομο καταφέρνει να τα ξεπεράσει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
Βασικά συμπτώματα που απαντώνται στην διαγνωσμένη κατάθλιψη και επιμένουν είναι:
🔹Να νιώθει κάποιος ασήμαντος, αβοήθητος και χωρίς ελπίδες.
🔹Πρόβλημα αϋπνίας ή υπερβολικές ώρες ύπνου.
🔹Αλλαγές στην όρεξη που οδηγούν σε απώλεια ή αύξηση βάρους
🔹 Αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό του.
🔹Δυσκολία σκέψης, συγκέντρωσης ή λήψης αποφάσεων.
🔹Αποφυγή συναναστροφών
🔹Έντονα συναισθήματα θλίψης και σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας.
🔹Έλλειψη ενέργειας και αίσθημα κόπωσης.
🔹Άσκοπες κινήσεις χεριών ή βηματισμός ή επιβραδυνόμενες κινήσεις και ομιλία.
🔹Μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.
Αν νιώθεις κάτι από τα πιο πάνω μην κάνεις αυτοδιάγνωση και μην βγάζεις βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα. Συμβουλέψου έναν ειδικό. Η θεραπεία θα βοηθήσει να καταλάβεις τι σε προβληματίζει και πώς μπορείς να παρακινήσεις τον εαυτό σου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αισθανθείς καλύτερα.
Η φαρμακευτική αγωγή είναι ζωτικής σημασίας εάν υπάρχει βίαιη και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Θα πρέπει να δίνεται πάντα και μόνο υπό την επίβλεψη ειδικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού

+30 210 9750750