Από Μ. Παρασκευη 3/5 μέχρι και Τρίτη 7/5 θα παραμείνουμε κλειστά.
Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αλάτι και τα υποκατάστατα του
Τα άρθρα μας αφορούν κυρίως ΜΗ ΙΑΤΡΟΥΣ, για αυτό προσπαθήσαμε να τα γράψουμε όσο πιο απλά γίνεται χωρίς δύσκολους ιατρικούς όρους και πολύπλοκες ερμηνείες, ώστε να γίνονται κατανοητά σε όλους.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια ακούγονται πολλά για την κατανάλωση του αλατιού και την επίδραση έχει στην υγεία μας. Ας δούμε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για αυτό.
🧂Σύμφωνα με έρευνες το 85% του προσλαμβανόμενου αλατιού αποτελεί συστατικό των τροφίμων που καταναλώνουμε και μόνο το 15% προέρχεται από το επιτραπέζιο αλάτι.
🧂 Η ημερήσια πρόσληψη άλατος για τους ενήλικες δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 6γρ. την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα κουταλάκι του γλυκού
🧂 Η κατανάλωση άλατος έχει και θετικές επιδράσεις όπως η ισορροπία των ηλεκτρολυτών του οργανισμού, η ευκολία στην μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων και η διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού
🧂 Αντίθετα η υπερβολική κατανάλωσή του συνδέεται με αρκετά προβλήματα όπως την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, την εμφάνιση οστεοπενίας, τις πέτρες στους νεφρούς, την κατακράτηση υγρών, την παχυσαρκία κα.
🧂 Ένας από τους τρόπους μείωσης της πρόσληψης άλατος είναι η προσθήκη τροφών πλούσιων σε κάλιο όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς το κάλιο εξισορροπεί την υψηλή συγκέντρωση νατρίου και μπορεί να περιορίσει τις αρνητικές επιδράσεις του στην αρτηριακή πίεση.
👩🏻‍⚕️ Δείτε στο site μας αναλυτικές πληροφορίες για την ημερήσια πρόσληψη άλατος, τις θετικές και αρνητικές του επιδράσεις καθώς και πρακτικούς τρόπους μείωσης της πρόσληψής του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού

+30 210 9750750